Hoppa till innehåll

Sören Lundell AB

Mer om resurser

HÖGT OCH LÅGT

VÅRA RESURSER

Vår inre bas består av fem resursområden. 

Man kan se det som fem regioner/avdelningar som alla påverkar vårt inre mående.

HÄR SAMSAS HÖGA OCH LÅGA ENERGIER

NYFIKEN OCH OSÄKER

MODIG OCH RÄDD

OMTÄNKSAM OCH SJÄLVGOD

ÄKTA OCH OSANN

STABIL OCH UPPGIVEN

Tillgång till resurserna

Vi påverkas av tillgången till våra resurser genom hela livet. När vi har ett öppet förhållande till resursen, det vill säga att vi tillåter både kraften och svagheten att finnas, öppnar vi upp den positiva energin. När vi stänger ner och tvingar oss att känna kraft ”du får inte vara svag nu”, stänger vi tillgången till den positiva energin. Det som istället uppstår är en anpassning som kräver mycket energi att bära. Det som läcker, sipprar ut är de energier vi försökt att stänga ner.

Våra fem resursgrupper

Vårt inre känsloregister består av fem resursgrupper. När vi har brist på kontakt med någon, eller några av resursgrupperna, uppstår frustration. Det är som en vitaminbrist, vi lider inifrån, när våra inre resursgrupper är påkopplade. Resursgrupperna korsbefruktar varandra, det finns inga helt vattentäta skott emellan, till exempel kan vår trygghet minska som en följd av nedstängd äkthet. 

Dessa inre resursgrupper har grundläggande behov av bekräftelse från oss själva. Så när vi försöker tvinga fram en resurs genom att undvika den låga energin, uppstår istället tomhet och frustration. Det är därför vi grubblar mer, ju mer vi försöker intala oss att allt är bra, medan vi slutar grubbla när vi släpper taget och litar på universum.

Jag är övertygad om att de flesta kan hålla med om att små barn och bebisar uppvisar uthållighet, ärlighet, nyfikenhet och styrka. Kraften kan man bara uppleva, när man även har en relation med sin svaghet. I bilderna nedan hittar ni de fem resursgrupper som vår inre kraft är uppbyggd av.

Att vår emotionella resursbank är indelad i fem områden har jag hämtat inspiration till från Zen. Namnen jag gett dem är bara ett sätt att förtydliga/förenkla teorin, så att den ska bli tillgänglig och lättbegriplig. Färgerna är desamma som i A. H. Almaas Diamond Approach.